Nyheter/ Info (2020-06)

 

  • Profisol hälsas varmt välkomna till LÅE!

   Profisol AB i Göteborg flyttar till nya lokaler hos oss i Sävedalen, Partille

   Lars-Åke Eveberg, VD och fastighetsägare, gläds mycket åt att Profisol valt att flytta in i den 2015 färdigställda byggnaden. Profisol har tecknat ett långsiktigt avtal på hela byggnaden som är byggd enligt GreenBuilding-std för extra låg energiförbrukning, vilket också bevisats under de första 4 åren huset nyttjats.
   Lars-Åke säger:
   -Nu ser vi fram emot att följa Profisols utveckling framöver och de har enligt min bedömning en stor potential att utvecklas och även bredda sin verksamhet, bland annat med hjälp av de nya lokalerna. Ska bli mycket spännande att följa.

   Nu till Profisols VD:s egna ord:
   Vi ser fram emot att flytta till nya lokaler på Industrivägen 41 i Sävedalen, Partille säger Arne Schultz, VD för Profisol AB. Han fortsätter: Detta är ett stort lyft för Profisol AB i Göteborg, för våra medarbetare och inte minst för våra kunder.

   De nya lokalerna är på sammanlagt 3.600 m2 och består av ca 2.300 m2 höglager och resten fördelas på kontor och kundmottagning med hämtlager för proffs inom teknisk isolering.

   Det kommer finnas gott om plats för det stora produktutbudet inom teknisk isolering, passivt brandskydd och byggplåt.

   VD för Profisol Arne Schultz förklarar hur det nya komplexet kommer att positionera företaget bättre när det gäller nya marknader och möjligheter:
   -Målet med flytten är att bli ännu mer tillgängliga för våra kunder och inte minst på marknaden i Västsverige. Vi kommer att bli mer konkurrenskraftiga vilket i sin tur gynnar våra kunder.

    

    

  • Frico förlänger och bygger om!

   Frico AB:s egen kommentar:

   Nya energieffektivare lokaler i befintligt läge för Frico

   Med dagens stigande energipriser blir kostnaden för uppvärmning ofta mycket hög. Frico utvecklar produkter och energisnåla värmesystem som ger en bättre värmekomfort.
   Luftridåer, värmestrålare och takfläktar i kombination med smarta reglersystem är några av Fricos produkter som bidrar till stora energibesparingar.

   En ökad miljömedvetenhet och förståelse för nödvändigheten att hushålla med jordens resurser leder till att ännu kraftigare ansträngningar görs för att uppnå energieffektiva lösningar för framtiden. Fricos erfarenheter av det krävande klimatet i Sverige gör att energieffektivitet alltid varit i fokus vid produktutvecklingen – någonting som även kan appliceras på kontorslokaler.

   Under 2020 kommer Frico därför tillsammans med fastighetsägaren LÅE Fastighetsutveckling renovera och bygga om sina befintliga lokaler i Sävedalen för att säkerställa en mer energieffektiv arbetsmiljö i framtiden.

    

   Fastighetsägaren LÅE Fastighetsutveckling ABs kommentar:

   Frico AB har sedan 1995 drivit sin verksamhet i vår fastighet på Industrivägen 41 i Sävedalen.

   I slutet av 2019 skrevs ett nytt avtal på som innebär att Frico långsiktigt bor kvar här hos oss i Sävedalen vilket vi är väldigt glada för.

   Under 2020 kommer LÅE i samverkan med Frico att utföra en omfattande anpassning av nuvarande lokaler innebärande såväl ombyggnad som renovering. Målet från Fricos sida är att erhålla en mer sammanhållen enhet personal- och verksamhetsmässigt. Samtidigt blir lokalerna betydligt modernare och mer energiekonomiska. Därmed ökar hållbarheten över tid.